Relatietherapie Alkmaar

Relatietherapie in Alkmaar gericht op partnercommunicatie

KORTDUREND - EFFECTIEF - REDELIJK TARIEF - OOK IN DE AVONDUREN

De praktijk is in Het Zakenstation in Heerhugowaard en is goed te bereiken vanuit Alkmaar en omstreken. Het Zakenstation ligt op vijf minuten lopen van het station in Heerhugowaard. Zie ook elders op mijn site, hoe de praktijk te bereiken is.

Relatietherapie Alkmaar

De therapie die ik hanteer is kortdurend en effectief. Ik ga met u beiden op zoek naar het negatieve patroon in uw relatie. Deze manier van reageren en van omgaan met elkaar is klaarblijkelijk een gewoonte geworden. ‘Ieder keer komen jullie weer daarin terecht’. Het wordt vaak niet gewild en toch gebeurt het. De therapie is oplossingsgericht. Natuurlijk wil u beiden dat u zo snel mogelijk in staat bent om de omgang met elkaar te veranderen.

Relatie Therapie Alkmaar

Om dit patroon te veranderen is er eerst inzicht nodig in de huidige relatie. Er komen antwoorden op vragen als: ‘wat houdt de relatie in stand, wat maakt dat de relatie stroef verloopt en hoe is de verwijdering tussen elkaar ontstaan?’

Relatie Therapie Alkmaar

U krijgt begeleiding en steun en leert om zo snel mogelijk beiden zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van uw relatie. U leert het negatieve patroon te herkennen en u leert om dit positief om te buigen (te deëscaleren). Zo kunt u beiden de relatie weer veilig maken. Dit betekent dat u ook voor de toekomst de vaardigheden leert om te blijven werken aan uw relatie en in staat bent om emotioneel betrokken te blijven bij uw partner.

Relatie Therapie Alkmaar

U leert om de negatieve spiraal te stoppen. Zo kunt u beiden de relatie weer herstellen. Dit betekent dat u ook voor de toekomst de vaardigheden heeft om te blijven werken aan uw relatie.

Relatietherapie Alkmaar

Relatietherapie/begeleiding wordt gebruikt om de relatie te herstellen. Het kan ook ingezet worden om te onderzoeken of er (nog) wel voldoende basis is. Als de verschillen tussen beide partners onoverkoombaar zijn, kan het inzicht ontstaan om de relatie te beëindigen. Hiervoor kan de therapie dus ook worden gebruikt.

Wist u:

  • Dat deze therapie heel goed werkt om inzicht te krijgen in hoe het anders kan.
  • Dat u ook individueel kunt werken aan uw relatie om datgene te veranderen bij uzelf, wat een goede relatie in de weg kan staan.
  • Dat in relatietherapie vaak die zaken worden besproken die van belang zijn voor de relatie.
  • Dat wanneer je relatieproblemen hebt en er samen niet uit komt; het inschakelen van hulp heel positief is.
  • Dat het woord relatietherapie wat beladen klinkt en het ook ‘relatiehulp’ mag zijn en dat ik u uitnodig om te werken aan uw relatie.