Hypnotherapie Heerhugowaard Alkmaar

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Trance is een vorm van verdiepte aandacht en geeft ontspanning. Je kunt het vergelijken met dagdromen.Tijdens de trance laat je het denken (het bewustzijn) even los, waardoor het je lukt om bij het onbewuste (andere gevoelens en gedachten) te komen. Je bent met je aandacht naar binnen gericht en je staat open voor positieve suggestie. Passend bij deze ervaring komen beelden, zinnen, gevoelens en gedachten spontaan naar boven. In trance blijf je alert en bewust en je behoudt controle. 

Tijdens de trance kun je ervaren hoe vanuit een eerdere negatieve gebeurtenis een bepaalde strategie, overtuiging en gevoel is ontstaan en hoe deze jou nu zo in het heden kan belemmeren. De trance helpt jou om een andere relatie te krijgen tot jouw probleem. Jouw gevoel en je gedachte hierover gaan veranderen en deze verandering zal zich doorzetten in het dagelijks leven. Je bent het altijd zelf en je omgang met jouw probleem verandert.  Hypnotherapie/trance werkt dan ook bevrijdend. Negatieve emoties veranderen en er ontstaat nieuw gedrag. 

                                            Alles wat je in je eigen binnenwereld verandert heeft zijn uitwerking in de buitenwereld.

                                                                 'Ik merk dat het me minder raakt, ik ga er nu anders mee om' 

Wanneer hypnotherapie?

Bepaalde eerdere negatieve ervaringen vanuit het verleden kunnen het functioneren van jou in het heden belemmeren. Je ervaart een blokkade, ieder keer gebeurt het weer. Tijdens de trance ga je leren hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan. Hypnotherapie kan bij een groot aantal klachten worden toegepast. Goede resultaten zijn behaald met klachten zoals: angst, onzekerheid, verdrietige gevoelens, burn-out, stress, traumaverwerking. Maar ook bij Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK), tegenwoordig genaamd Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK), zoals: hoofdpijn, buikpijn, nek en rugklachten. Bij kinderen met buikpijn is wetenschappelijk aangetoond dat hypnotherapie positieve resultaten geeft.

 Hypnotherapie is er op gericht om jou weer in je eigen kracht te zetten, zodat je je sterker en vrijer voelt om dat te doen wat goed voor jou is.