De Therapeuten

jverbeek.jpg

Jan Verbeek

Ik ben Jan Verbeek (1960). Na ruim vijf jaar te hebben lesgegeven in het speciaal onderwijs, heb ik zeventien jaar in het basisonderwijs (de vrijeschool) gewerkt. Daarna heb ik nog negen jaar les gegeven in het voortgezet onderwijs (vmbo). Inmiddels geef ik geen les meer en sinds 2019 ben ik twee dagen werkzaam als praktijkondersteuner huisarts GGZ. Ik ben getrouwd met Mariëtte en we hebben vijf kinderen.

Na een periode van burnout en bezinning (zingeving) kwam ik middels gesprekstherapie, kunstzinnige therapie en andere ondersteuning tot het besluit om de studie Integratieve Psychotherapie te gaan doen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik heb deze studie met succes afgesloten en ik ben beëdigd in het voeren van therapie. Ik werk vanaf 2003 (tijdens het tweede jaar van de opleiding) met cliënten. 

In januari 2009 ben ik officieel gestart met mijn eigen praktijk. Mijn professionaliteit houd ik bij door interesse en bestudering van de psychologie en door het volgen van de na- en bijscholingen.

S-Cool-Pictures---staff_141480_1409-E-0001_110037.jpg

Mariëtte Jong

Ik ben Mariëtte Jong, geboren in 1957 te Alkmaar. Ik ben moeder van vijf kinderen, oma, docent, coach, counselor en therapeute. Een belangrijk thema in mijn leven is de zoektocht naar wat ik wil en hoe ik mij verder kan ontwikkelen. Dit heeft voor veel onrust in mijn leven gezorgd, daar ik op zoek bleef naar iets nieuws. Nieuwe opleiding, nieuwe baan, nieuwe uitdaging.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en beroepen gehad. Ik heb gewerkt in het bedrijfsleven, in de zorg (als uitvoerende en als leidinggevende), in het voortgezet onderwijs (docent vmbo) en nu als hypnotherapeut.

In mijn zoektocht ben ik in aanraking gekomen met hypnotherapie. Dit heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Ik ontdekte dat hypnotherapie een mooie, snelle en veilige manier is om trauma's en andere klachten te verwerken. En om zo verandering in te zetten in iemands eigen proces, zodat er ruimte komt voor iets nieuws.

De opleidingen die ik onder andere heb gedaan zijn: hbo Jeugdwelzijnswerk, management en communicatie, IVABO (maatschappelijkwerk met gezinnnen, systeem gericht), lerarenopleiding, coach en counselor en hypnotherapie.

Ik houd mijn vakgebied bij met studie en het volgen van na- en bijscholing.