Werkwijze relatietherapie Heerhugowaard Alkmaar

WERKWIJZE: KORTDURENDE RELATIETHERAPIE

Afbeelding hands-437968_960_720.jpgNa aanmelding (via de mail/mobiel) wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. U vertelt beiden wat het probleem is en hoe er nu mee omgaan wordt. U vertelt uit eigen ervaringen, hoe u dit beleeft en waar u dus tegen aanloopt. U komt  beiden aan het woord, er wordt door beiden verteld wat er mogelijk veranderd dient te worden. De therapeut stelt de vragen die daarvoor nodig zijn.

Het tweede gesprek in de relatietherapie zijn individuele gesprekken voor beiden van ruim een half uur. Tijdens deze gesprekken wordt besproken hoe de partners los van elkaar het probleem zien en ervaren en wat een ieder wil en verwacht van de relatie en de therapie.

Een individuele problematiek kan te negatief doorwerken in een relatie. Ik bekijk of dit het geval is en kom daar indien noodzakelijk op terug.

Aan de hand van alle informatie maak ik een behandelplan, waarin onder meer een beschrijving wordt gegeven van de klacht(en), van de werkdoelen en hoe aan de hulpvraag (de doelen) gewerkt gaat worden. Alle informatie wordt gedeeld en is uitgangspunt voor de therapie.